Mozzarella sir

Njegovo poreklo je duboko ukorenjeno u italijanskoj istoriji, rukopisima i dokumentima koji potiču iz 13-tog veka. Nastao u regiji Kampanja (ital. Campania), u prošlosti je smatran proizvodom za gastronome i poznavaoce hrane, mada je ubrzo postao popularan širom Italije.

To je proizvod koji je deo italijanske tradicije a sa tradicijom dolazi strastvenost. Mozzarella je danas prepoznatljiv globalni gastronomski užitak. Naime, svima je poznato da je mozzarella glavni sastojak druge svetski poznate poslastice iz tog regiona pod imenom pizza.

1889-te godine, kada su vladari Italije, kralj Umberto I i kraljica Margaret, posetili Napulj, najbolji napuljski pizza majstor Raffaele Esposito, pripremio je tri pice za kraljevski par, uključujući i onu napravljenu u čast kraljici.

Iznenađenje sa njenje strane bilo je toliko veliko da je pismenim putem hvalila napuljskog pizza majstora, a on je nazvao picu njenim imenom. Od tog trenutka postala je poznata kao Margerita, ime koje je do danas sinonim za pizza zanat.

JEDINI ITALIJANSKI IZBOR ZA PIZZA SIR

Istraživački i razvojni tim kompanije SACCO stvorio je „MARGERITA“  Starter kulture za italijanske pizza sireve, novi asortiman brzih mlekarskih kultura za proizvodnju pizza sira čija je sposobnost da garantuju jedinstven proizvod, funkcionalne karakteristike i izuzetan ukus.

Liniju Margerita čine dva proizvoda koji garantuju odličnu brzinu acidifikacije: ST REGINA M i ST REGINA S.

Razvijen je originalni italijanski proizvod za proizvodnju unikatnog pizza sira koji predstavlja „Made in Italy“ standard, vrednost koja je oličenje vekovnog rada, strasti i veština koja personifikuje svu draž Italije koja je prepoznata i cenjena širom sveta.

PREDNOSTI

  • Dodatna brzina fermentacije
  • Poboljšana rastegljivost sira
  • Standardizacija vremena proizvodnje
  • Niska post-acidifikacija
  • Kontrolisana karamelizacija sira pri pečenju
  • Lepše konfekcioniranje