TiVADi d.o.o. je u prilici da vam ponudi nešto zaista novo – starter kulture za proizvodnju hleba i svih drugih testa bez upotrebe kvasca. Sada bez problema uz upotrebu kombinacije mlečno kiselinskih bakterijskih sojeva sposobnih da produkuju velike količine gasa možete dobiti baršunast hleb i sve ostale proizvode od testa bez upotrebe kvasaca.

Beskvasni hleb i testa jedini su izbor za sve osobe koje su netolerantne na kvasac, boluju od gihta, imaju problema sa padom imuniteta i pojavom alergija, kao i kod nekih drugih bolesti, kada je zabranjeno unošenje kvasnog hleba. Naravno, mogu ga jesti i potpuno zdrave osobe. Ako želimo da koristeći hleb u svojoj ishrani izvučemo maksimum za svoje zdravlje, dobro je povremeno u ishranu uvesti beskvasni hleb. Hleb bez kvasca nije izum moderne civilizacije i nije stvar mode ili trenda. Pre je odgovor na zahtev vraćanja zdravom načinu življenja i brige o zdravlju porodice.



Prednosti upotrebe mlečno kiselinskih bakterija u fermentisanju testa:

  • Jednostavniji proizvodni proces
  • Povećanje zapremine i mekoće peciva uz pomoć produkcije gasa od strane veoma aktivnih sojeva
  • Poboljšanje kvaliteta glutena i reologije testa
  • Sprečen je razvoj alternativnih i patogenih bakterija
  • Čuva prirodni „drevni“ ukus hleba
  • Poboljšava izgled i boju kore hleba
  • Odlaže pojavu ustajalosti i povećava rok trajanja hlebu
  • Daje vam mogućnost da napravite proizvod po sopstvenoj meri


Primena:

  • Proizvodnja beskvasnog hleba
  • Proizvodnja tradicionalnih vrsta hleba
  • Proizvodnja tradicionalnih i beskvasnih testa za torte i pice
  • Proizvodnja proizvoda bez glutena i kvasca
  • Proizvodnja tradicionalnih i beskvasnih kolača
  • Proizvodnja tradicionalnih i beskvasnih kroasana, danskih peciva i lisnatih testa i ostalih peciva
  • Proizvodnja tradicionalnih i beskvasnih biskvita
  • Prilagođavanje kombinacije sojeva za specijalnu primenu na vaš zahtev