Liofilizovane mlečno kiselinske bakterije za fermentisanje (konzervisanje) maslina i kiselih krastavaca

Lactobacillus plantarum 14D

Firma TiVADi d.o.o. je u prilici da našim proizvođačima maslina i kiselih krastavčića ponudi nešto novo na našem tržištu – liofilizovane mlečno kiselinske bakterije namenjene fermentisanju u slanom rastvoru – salamuri.

Proizvod je namenjen proizvođačima koji žele da standardizuju svoju proizvodnju i tržištu ponude kvalitetan proizvod prijatnog ukusa, mirisa i izgleda. Sadrži soj bakterije Lactobacillus plantarum 14D, homofermentativan mikroorganizam, koji u toku fermentacije proizvodi mlečnu kiselinu kao prirodni i najpoželjniji konzervans. Soj je uključen na EFSA QPS listu Evropske Unije (EFSA Journal, 2013.).



Način primene:

Rastvoriti sadržaj kesice u 500 ml vode i ostaviti da se kultura oporavi od 30 minuta do jednog sata. Optimalna temperatura vode je 30±70C. Nakon toga, rastvorenu kulturu pomešati sa preostalim delom salamure pripremljene za nalivanje, izmešati i naliti prethodno pripremljene masline ili krastavčiće.

Pakovanje i uslovi skladištenja:

Proizvod je pakovan u kesice u količini od 50 g. Proizvod je higroskopan i neophodno ga je čuvati na hladnom i tamnom mestu zaštićenom od vlage. Nakon otvaranja originalnog pakovanja preporuka je da se proizvod iskoristi u roku od 24h.